Sådan sletter du Instagram

Michael Gargiulo - CEO, VPN.com

Af: Michael Gargiulo, CEO hos VPN.com

Opdateret: 15:57 PM ET ons, 20. januar 2021

vpn hvordan man sletter instagram 1

Introduktion

Med al den kontrovers omkring Facebooks brud på privatlivets fred i sidste uge, tænkte vi her på VPN.com, at det kun var Det er klogt at sikre, at alle vores læsere har de mest opdaterede oplysninger om, hvordan de bedre kan kontrollere deres eget dataaftryk hos selskabet på tværs af alle dets egne tjenester.

Selv om Instagram fungerer som sin egen enhed, er den sociale medietjeneste til deling af billeder stadig 100 % ejet af Facebook, som betyder, at alle data, som du deler med Instagram, i sidste ende ender et sted på Facebooks radar, når de virkelig har brug for dem.

Derfor får du her et par tips til, hvordan du bedre kan kontrollere dit privatliv på Instagram, og hvordan du enten midlertidigt deaktiverer eller sletter din konto helt, hvis du er bekymret for, at de data, som virksomheden indsamler, falder i de forkerte hænder.

Hvilke data indsamler Instagram?

Sammenlignet med Facebook er den mængde data, som Instagram indsamler relativt få oplysninger om sine brugere, men det kan stadig være nok til at skræmme de mere privatlivsbevidste brugere væk.

Ifølge virksomhedens privatlivspolitik falder de vigtigste dele af de data, som Instagram indsamler, i følgende kategorier:

  • Direkte leverede oplysninger: Disse data omfatter alt, hvad du bevidst har givet Instagram, herunder oplysninger om overfladeoplysninger som din e-mailadresse, dit telefonnummer, dit rigtige navn eller dit profilbillede.
  • Find dine venner: Hvis du brugte tjenesten Find dine venner, da du tilmeldte dig første gang, betyder det, at Instagram kunne få adgang til den kontaktliste, der var gemt i den telefon, du brugte på det tidspunkt, for at få dig forbundet med andre venner, der allerede havde tilmeldt sig tjenesten.
  • Oplysninger om analyse: Dette omfatter alle websteder, som du besøger på den enhed, du bruger Instagram med, tilføjelser og "andre oplysninger". Virksomheden siger, at disse oplysninger er randomiseret med andre brugeres data, så de aldrig kan spores tilbage til en individuel konto.
  • Cookies: Instagram gemmer cookies på din lokale enhed for at kunne vise annoncer til sine kunder.
  • Logfiloplysninger: I henhold til fortrolighedspolitikken omfatter alle data, der er omfattet af dette afsnit, bl.a.: "...din webanmodning, Internet Protocol ("IP")-adresse, browsertype, henvisnings-/afgangssider og URL'er, antal klik og hvordan du interagerer med links på tjenesten, domænenavne, landingssider, viste sider og andre lignende oplysninger."
  • Enhedsidentifikatorer: Det er små datastumper, der blot fortæller Instagram, hvilken enhed du bruger, når du bruger tjenesten, samt hvilke enheder du bruger oftest og hvor længe.

Metadata: Det sidste punkt er metadata, som defineres som alt, hvad der tilføjes til brugerens eget indhold, herunder et hashtag (f.eks. for at markere nøgleord, når du lægger et foto op), geotag (f.eks. for at markere din placering på et foto), kommentarer eller andre data.

Hvordan bruger Instagram dine data?

Så når Instagram er færdig med at indsamle alle disse data fra dig, hvad gør de så med dem? I henhold til virksomhedens privatlivspolitik de bruger det på samme måde som snesevis af andre virksomheder inden for "brugeren som produkt": til at sælge dig ting.

Her er den komplette liste over, hvordan Instagram administrerer dine data, ifølge virksomheden selv:

 

  • Hjælpe dig med at få effektiv adgang til dine oplysninger, når du har logget ind
  • Husk oplysninger, så du ikke behøver at indtaste dem igen under dit besøg eller næste gang du besøger tjenesten;
  • Tilbyde dig og andre personligt tilpasset indhold og information, hvilket kan omfatte online annoncer eller andre former for markedsføring
  • Tilbyde, forbedre, teste og overvåge effektiviteten af vores tjeneste
  • udvikle og teste nye produkter og funktioner
  • Overvåg målinger som f.eks. det samlede antal besøgende, trafik og demografiske mønstre
  • diagnosticere eller løse teknologiske problemer
  • Automatisk opdatering af Instagram-programmet på din enhed
  • Instagram eller andre brugere kan afholde konkurrencer, særlige tilbud eller andre begivenheder eller aktiviteter ("begivenheder") på tjenesten. Hvis du ikke ønsker at deltage i en begivenhed, skal du ikke bruge de særlige metadata (dvs. hashtag eller geotag), der er knyttet til den pågældende begivenhed.

Tips til at kontrollere dit privatliv på Instagram

Selv om Instagram er ejet af Facebook, er virksomhedens muligheder for kontrol af privatlivets fred betydeligt mindre i sammenligning hermed.

Alligevel er der en række teknikker, som den almindelige bruger kan anvende for at beskytte sig selv og sin identitet bedre, mens han eller hun scroller gennem sit feed.

Gør din konto privat

Den første metode til at beskytte dit privatliv på Instagram er at indstille din konto til Privat. Dette er en almindelig taktik, som millioner af brugere på tjenesten anvender for at sikre, at kun personer, som de personligt har godkendt, kan se deres billeder eller opslag.

Hvis du vil forhindre, at din profil er offentligt tilgængelig for alle andre end dine følgere, skal du starte med at klikke på Rediger min profil knappen øverst til højre på din profilside:

 

Slet Instagram Rediger profil
 
 

Rul derefter ned, og find feltet Privat konto. Hvis du markerer dette felt, fjernes din profil fra de offentligt søgbare resultater og forhindrer, at andre end dine følgere kan se alt tidligere eller fremtidigt indhold, der er lagt ud på din side.

 

Slet Instagram privat konto

Deaktiver forslag til lignende konti

En anden måde at holde din profil i baggrunden på er at fjerne den fra Forslag til lignende konti vagtplan. Det er den funktion, der gør det muligt for andre brugere at opdage nye konti, der er relateret til andre brugere, som de følger.

Hvis du vil deaktivere denne funktion, skal du blot kigge under det samme felt, som vi fik dig til at afkrydse i det sidste afsnit, og gøre det samme her:

 

Slet Instagram lignende konto

Deaktiver autoriserede apps

Endelig anbefaler vi, at du deaktiverer alle apps, der er autoriseret på din Instagram-konto, da de kan få adgang til dine data på måder, som standardannoncører og tredjepartsapplikationer ikke kan.

For at gøre dette skal du gå tilbage til Rediger min profil siden, og se efter fanen i venstre side, der hedder Autoriserede apps. Klik på dette, og se efter de apps, der vises på siden:

 

Slet Instagram-autoriserede apps

Sådan sletter du midlertidigt din Instagram-konto midlertidigt

Hvis du er træt af at opgive dit personlige privatliv til gengæld for et par venner med dine billeder, men ikke er helt klar til at slette dig selv helt fra den mest populære fotodelingstjeneste på planeten, kan du midlertidigt deaktivere din Instagram-konto som en god halv løsning.

Hvis du vil deaktivere din Instagram-konto midlertidigt, skal du starte med at gå til Rediger min profil side, og i den Rediger profil fanen bør du se et lille link i nederste højre hjørne med betegnelsen Midlertidigt deaktivere min konto:

 

Slet Instagram Midlertidigt deaktivere

Sådan sletter du din Instagram-konto permanent

Hvis du endelig er klar til at tage springet ud i en verden med total digital fortrolighed, er det eneste rigtige at slette din Instagram-konto.

Sådan gør du, starte ved at følge dette link på en stationær eller bærbar computer, og sørg for, at du gør det i en browser, hvor din Instagram-konto allerede er logget ind.

Derfra bliver du ligesom ved deaktivering af din konto bedt om at angive en grund til, hvorfor du sletter din konto, og du skal indtaste din adgangskode en gang mere. Når det er indtastet korrekt, skal du klikke på den røde knap med påskriften Slet min konto permanent lyser op, og du skal kun klikke en gang for at afslutte processen.

 

Slet Instagram permanent
 

ADVARSEL: Hvis du sletter din Instagram-konto permanent, kan alle dine kontodata ikke genoprettes, så du skal være helt sikker på, at du vil slippe af med din profil og alle dine billeder, før du vælger denne løsning. Instagram oplyser, at når en konto først er blevet slettet, er der ingen mulighed for at få de pågældende billeder tilbage, så hvis der er nogle værdifulde minder gemt på deres servere, anbefaler vi i det mindste, at du gemmer dem på en lokal harddisk, før du sletter kontoen.

da_DKDansk
Status for beskyttelse af DMCA.com
Kopier link