Moments nasıl silinir

Facebook yıllar içinde tartışmalı gizlilik hamle bir sürü yaptı, ama belki de hiçbiri gibi korkutucu ve kendi fotoğrafları imha kaydetmek için şirketin Moments uygulamasını indirmek içine üyelerine zorlayarak müdahaleci oldu.

Geri uygulama ilk başlatıldığında, milyonlarca kullanıcı onların cihazda Moments uygulamasını yüklemek için reddetti Eğer, kendi hesabında senkronize fotoğraf herhangi bir dijital eter içine yıkanacak belirtilen bir bildirim aldı.

Ama neden Facebook kullanıcıları uygulamayı yüklemek için alma niyeti oldu? Böyle bir aşındırıcı moda onların userbase gündeliğin için ne mümkün motivasyon olabilir?

Bir kelimeyle, hepsi tek bir şeye geliyor: parmak izleri. Ama "faceprints" nelerdir ve neden Facebook olabildiğince çoğunu toplamak istiyor?

Öğrenmek için Moments uygulamasının nasıl silineceği konusunda rehberimizde okuyun.

Moments nedir?

Moments, Facebook kullanıcılarının kendi telefonlarında çekilen fotoğrafları doğrudan sosyal ağa otomatik olarak yüklemesine olanak sağlayan bir mobil fotoğraf senkronizasyonu/depolama uygulamasıdır. Bu fotoğraflar "senkronize fotoğraflar" albümünde saklanır--Eğer kesmeden önce Moments uygulamasını indirmediğiniz sürece Facebook 'un sileceği aynı kişi.

Eğer yem üzerine fotoğraflarınızı almak için standart Facebook uygulaması üzerinden gitmek sevmiyorum Moments yararlı bir uygulamadır. Ama ne olursa olsun kolaylık için cihazınızda ve buluta fotoğraflarınızı almak için birkaç ekstra düğmeler vurmak zorunda değilsiniz dışarı alabilirsiniz, kişisel gizlilik söz konusu olduğunda bir sürü daha feda ediyoruz.

Moments hangi verileri toplar?

Facebook 'un, kullanıcıları Moments 'ı kullanmaya zorlayarak neden bu kadar niyet edildiğini belirten birincil nedeni, Messenger hizmetine çok benzer, Moments üzerinden fotoğraf yüklemek, ağa düzenli gizlilik politikasında bulunmayan yeni bir veri noktası yelpazesi sunar.

Bir dijital kamera veya akıllı telefon (EXIF veri olarak bilinen) çekilen bir fotoğraf doğrudan çekilebilir arka plan bilgileri kenara, bu Facebook 'un birincil faiz yüz tanıma veri toplama olduğunu görünüyor.

Moments uygulamasını kullanarak ana beraberlik, görüntü yakalanan herkesin yüz verilerini okuyarak otomatik olarak bir fotoğrafta sizi veya bağlantılarını etiketleyebilir olduğunu bakın. Facebook 'un masaüstü tabanlı sürümünü kullandığınızda bu özelliği tanıyabilir, bir fotoğraf yüklendikten sonra, insanların kendi yüzlerinin tanınmasına dayanarak size etiketlenmenizi önerecektir.

Moments, uygulama aracılığıyla Facebook 'a senkronize ettiğiniz her fotoğrafta yüzleri tarar. Bu veriler, AI tabanlı tanıma sisteminin hassasiyetini ve doğruluğunu daha da arttırmak için kullanılır, ancak kullanıcının kupalarının devasa bir veritabanında toplayan tüm yüzleri de günlüğe alır.

Facebook 'un herkesin yüzüne bu verileri toplayarak ne kadar sona ermesi? Kimse gerçekten bilmiyor. Şirket kesinlikle daha akıllı onların AI sistemi yapma amacı olduğunu söylüyor, ama (Eğer pun affedeceğim Eğer), biz tür yüz değeri bu bölümde söyledikleri ne olursa olsun almak zorunda.

Nasıl Android Moments silmek için

Eğer Facebook fikri sizin ve arkadaşınızın yüzleri büyük bir veritabanı sahip sadece biraz çok sizin zevkleri için müdahaleci ses, burada Android cihazdan Moments silebilirsiniz nasıl.

Başlamak için telefonunuzun ana ekranından Google Play simgesini bulun:

Delete Google Play


Ardından, pencerenin üst kısmındaki arama çubuğuna "Moments" yazın:

Moments arama çubuğunu Sil


Moments simgesi görüntülendiğinde, buna dokunun ve ekranın üst kısmına yakın küçük bir düğme görürsünüz Uninstall:

Moments Android kaldırma Sil


Bu dokunun ve Moments Android cihazınızdan silinir!

İOS 'ta Moments nasıl silinir

Moments silme, iOS 'ta Android 'den daha kolaydır (tıpkı her şey gibi hemen hemen).

İOS 'ta Moments 'ı silmek için, yalnızca Ana ekranınızdaki uygulamanın simgesini bulun. Üzerine dokunun ve yaklaşık beş saniye boyunca parmağınızı orada tutun:

Facebook Moments IOS Sil


Bundan sonra küçük bir "X" simgesinin sağ üst köşesinde görünmelidir. Buna dokunun ve Uninstall düğmesi takip penceresinden ve Moments iOS cihazınızdan silinir!